Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски Лукойл“ изравни на „Балкан“ за титлата в баскетбола

Снимка: БГНЕС

Отборът на „Левски Лукойл“ победи „Балкан“ със 71:65 (20:19, 17:10, 20:17, 14:19) т. при доиграването на втория мач за титлата в мъжкото ни първенство по баскетбол. Срещата бе прекъсната вчера 3.01 минути преди края при 66:59 т. заради инциденти с публиката на домакините и така двубоят се доигра пред празни трибуни в зала „Универсиада“. Резултатът в серията вече е равен 1:1, а следващият двубой в Ботевград в събота от 19 часа.

Божидар Аврамов бе най-резултатен за победителите с 19 точки. Николай Стоянов и Омари Гудул се отличиха с по 11 точки. Девон Уошингтън и Христо Захариев вкараха по 15 точки за ботевградчани, Венцислав Петков добави 10 точки.

До прекратяването на двубоя се стигна след като беше нарушен общественият ред в залата и привържениците на отбора домакин влязоха в спречкване със състезателите на „Балкан“, след което на терена настана хаос и безредици. Тъй като редът не можа да бъде възобновен в рамките на 60 минути, както гласи чл.98 от Наредбата на НБЛ, генералният мениджър на лигата Лили Борисова трябваше да вземе решение срещата да се доиграе в определен от нея ден и час, тъй като срещата беше прекратена по независещи обективни причини от страна на двата отбора. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна