Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Михайлов спечели наградата "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство

| обновено на 25.05.18 в 07:53

За 28-и път в театър "Българска армия" бяха връчени наградите "Аскеер". Най-много статуетки - шест, спечели Народният театър "Иван Вазов". 

За водеща мъжка роля беше отличен Захари Бахаров за превъплъщението му в Бае Славе в постановката "Чамкория" в Театър 199, а за водеща женска роля - Мария Стефанова за ролята на А в "Три високи жени" в Народения театър "Иван Вазов". Стефанова определи отличието като "малко чудо". В предаването "Нощен Хоризонт", където дойде направо след церемонията по награждаването, тя каза:

"Идвам да споделя радостта, да споделя неща, които съм спечелила в тези дни на напрежение, на работа, на срещи с толкова много хора. Такова вълнение тази вечер съм изживяла в прегръдките на всички мои колеги, приятели, които мислех, че са ме забравили, които мислех, че времето е отдалечило. Аз получих такава топлина в този светъл празник".

Награда за най-добър режисьор спечели Иван Пантелеев, а постановката му "NеоДачници" в Народния театър спечели "Аскеер" за най-добро представление.

Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство получи Васил Михайлов:

"Днеска цял ден в главата ми е "Върви, народе..., Върви, народе...". И след това се оказва, че ако върви, "Бог ще го благослови". Върви ли ни народът? Бог да го благослови", каза Михайлов на церемонията по връчване на наградите "Аскеер".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени