Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запалянковци не могат да стигнат до Киев заради отменени полети

Тези фенове са вече в Киев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около хиляда запалянковци на „Ливърпул“ бяха хвърлени в ужас заради отмяната на самолетни полети към украинската столица Киев. Феновете на "червените" искаха да пътуват до Украйна за финала в Шампионската лига утре, в който английският отбор ще се изправи срещу настоящия европейски клубен първенец „Реал“ (Мадрид).

Причина за отмяната на чартърните полети е невъзможността на компанията World Choice Sports, организирала пътуването, да осигури места за кацане на летище „Бориспил“.

Феновете на клуба от Мърсисайд веднага се опитаха да намерят полети до Киев с други авиокомпании, но шансът всички да стигнат навреме за началото на финалния мач в събота вечерта става все по-минимална. Привържениците на петкратните шампиони на Европа, чиито полети бяха отменени, имат билети за двубоя между „Ливърпул“ и „Реал“ на олимпийския стадион в Киев.

Една от последните надежди за запалянковците на "червените" е кметът на Ливърпул - Джо Андерсън, да се свърже със своя колега в украинската столица Витали Кличко и бившият световен шампион по бокс да уреди кацането на самолетите на компанията World Choice Sports на летището в Киев. 

Снощи привърженици на "Ливърпул" бяха бити в заведение в украинската столица.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени