Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

"Абортите ще бъдат декриминализирани в Ирландия след категоричния резултат на вчерашния референдум", информира британският вестник "Индипендънт". Според резултатите от екзит пола 68 процента от избирателите са подкрепили промяната на Конституцията, а 32 процента - са против отмяната на забраната за аборти. 
Забраната е въведена през 1983 г. Миналата година Ирландия разреши еднополовите бракове с 62 процента подкрепа, отбелязва "Индипендънт". 

Гражданите на близо една трета от страните членки на ЕС губят доверие в европейските институции, информира "Дейли експрес", като се позовава на проучване, проведено по поръчка на Европейския парламент. 

"Според руския президент Владимир Путин Лондон обвинява Москва "във всички смъртни грехове" - от Брекзит и атаката срещу Сергей Скрипал до свалянето на малайзийския самолет, пише британският "Гардиън".  "Ако искат да влошат отношенията с Русия те могат да ни обвинят във всички смъртни грехове, какъвто е и случаят напоследък. Брекзит, Каталуния, случаят "Скрипал" и Бог знае какво още". Това е казал Путин след изявлението на  британския външен министър Борис Джонсън, в което се казва, че Русия трябва да бъде държана отговорна за свалянето на малайзийския самолет, уточнява "Гардиън".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна