Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 полицаи и главен редактор ранени на опозиционен митинг в Тирана

4
Сблъсъци между силите на реда и опозиционни демонстранти в Тирана.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Единадесет полицаи и главен редактор са били ранени по време на митинга на албанската опозиция в Тирана днес,предаде БТА.

Хиляди симпатизанти на албанската опозиция се включиха в антиправителствен протестен митинг с призив за оставката на премиера Еди Рама, когото обвиняват за връзки с организираната престъпност.

Поддръжници на опозицията, водени от Лулзим Баша, лидера на най-голямата опозиционна сила в Албания - Демократическата партия, преминаха в шествие днес по „Булеварда на мъчениците“ в Тирана, скандирайки „Рама, върви си“. Те носеха антиправителствени плакати и знамена на Албания и ЕС. Някои хвърляха камъни и други предмети по сградите на Министерския съвет и МВР.

Арди Велиу съобщи, че 11 служители на реда са пострадали, докато се опитвали да попречат на протестиращите да стигнат до правителствените сгради, предаде  предаде Асошиейтед прес.

Някои участници в шествието събориха заграждения при сградата на вътрешното министерство и се опитаха да пробият полицейския кордон.

Демократите в опозиция показаха снимка, на която се вижда, че главният редактор на техния вестник е ранен, както се твърди, при стълкновения с полицията.

Велиу е посетил пострадалите полицаи и редактора в болницата. 

Демократите обвиняват и вътрешния министър Фатмир Джафай, че е подкрепял престъпни дейности на своя брат, който е осъден за трафик на наркотици.

По-рано този месец братът на министъра Агрон Джафай се предаде на италианските власти, за да изтърпи присъдата си от 2002 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна