Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фулъм" се върна в елита на Англия

Снимка: Спортал

Лондонският клуб "Фулъм" е последният нов член на Висшата лига на Англия. "Котиджърс", които са водени от бившия наставник на "Левски" Славиша Йоканович, победиха с 1:0 "Астън Вила" във финалния плейоф за влизане в елита на английския футбол.

Единствения гол в мача, определян като "най-скъпия" в световния футбол, реализира Том Киърни в 23-ата минута след подаване на младия Райън Сесеньон. "Фулъм" завърши срещата с 10 човека, след като в 70-ата минута Денис Одой получи втори жълт картон за много груб фаул срещу халфа на Астън Вила Джак Грийлиш.

През първото полувреме зрителите на препълнения "Уембли", сред които бе и британският престолонаследник принц Уилям, видяха определено по-добра игра от състава на "Фулъм".

Лондончани действаха доста смело в атака и често хващаха защитата на "Вила" неподготвена. Точно така се случи и в 23-тата минута, когато Райън Сесеньон се пребори за една топка в средата на половината на Вила и я подаде между двама бранители на бирмингамския клуб към нахлуващия на скорост Киърни, който с лекота реализира за 1:0.

През второто полувреме "Астън Вила" изнесе играта в по-предни позиции, но така и не стигна до изравнителен гол. Най-чистото положение в 60-ата минута изпусна Джак Грийлиш, чийто удар обаче бе спасен майсторски от вратаря на "Фулъм" Маркус Бетинели. "Фулъм" се завръща във Висшата лига за пръв път след сезон 2013/14.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна