Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катар забрани продажби на стоки от четири арабски страни

Жена оглежда стоки в магазин в катарската столица Доха. През уикенда бе наредено от щандовете в страната да бъдат махнати всички стоки, произведени в Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет.
Снимка: Ройтерс

На магазините в Катар бе наредено през уикенда да премахнат от щандовете си всички стоки, произхождащи от ръководените от Саудитска Арабия държави, които миналата година наложиха бойкот на Доха, предаде БТА.

Тази наредба на министерството на икономиката засяга всички продукти от Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет, съобщи АФП.

Инспектори ще обикалят търговските обекти, за да се уверят, че наредбата се изпълнява. Тя бе издадена дни преди навършването на една година от избухването на дипломатическата криза между тези страни.

На 5 юни 2017 г. те скъсаха дипломатическите си отношения с Катар и наложиха му търговски бойкот. Те обвиняват емирството, че не се дистанцира достатъчно от Иран, регионалния противник на Саудитска Арабия, и че подкрепя екстремистки групи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна