Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралиец най-бърз в Монако

Даниел Рикардо спечели състезанието в Монако
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралиецът Даниел Рикардо с "Ред Бул" спечели старта за голямата награда на Монако - шести кръг от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1. Рикардо стартира от първа позиция и доминираше тотално през цялото време по улиците на княжеството, печелейки 7-ата си победа в кариерата. Австралиецът беше най-добър в трите тренировъчни сесии в петък и събота, както и в квалификациите, преди да спечели за първи път тук. Зад него се наредиха Себастиан Фетел с "Ферари" и Люис Хамилтън с "Мерцедес". Така Рикардо взе реванш след като преди две години- през 2016-а година, победата му беше отнета.
Времето на победителя от днес е 1:42.54,807 часа, а след него Фетел остана на 7.336. Световният шампион Хамилтън се нареди 3-и на 17.103.
Втората победа през сезона изкачи Рикардо на 3-о място в класирането за световния шампионат, където той има 72 точки след днес. Начело е защитаващият титлата си Хамилтън със 110 и Фетел с 96.
"Най-накрая се почувствах така, все едно изкуплението е пристигнало. Уплаших се от загубата на мощност в машината и си казах, че всичко е приключило. Но се справих само и с 6 скорости в кутията", доволен бе Даниел Рикардо.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени