Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С „Албена“ на проф. Красимир Спасов започва „Варненско лято 2018“

БНР Новини

Николай ЙордановМеждународният театрален фестивал „Варненско лято“ ще бъде тържествено открит на 1 юни със спектакъла „Албена“ от Йордан Йовков. Представлението на режисьора Красимир Спасов е в репертоара на театър „Българска армия“, а ролята на прочутата Йовкова героиня изпълнява Гергана Данданова.
26-ото издание на театралния празник продължава до 11 юни и по традиция ще покаже някои от най-добрите български представления, създадени през изминалия сезон – сред тях са „Танцът Делхи“ на режисьора Галин Стоев, моноспектаклите „Чамкория“ на Захари Бахаров и „Приятно ми е, Ива“ на Ива Тодорова в театър „199 Валентин Стойчев“; „След репетицията“ на театър „Българска армия“, „Хенри IV“ на Лилия Абаджиева и „Сън“ на Стоян Радев от репертоара на Варненския театър, „Бесове“ и „Идиот“ на театрална работилница „Сфумато“, „Палачи“ на театър „София“, „12-те гневни“ на театър „Възраждане“.
Фестивалният афиш включва още концерти, прожекции на драматични и оперни спектакли и гостуващи представления на чуждестранни трупи от Италия, Белгия, Русия, Франция, Чехия, САЩ и Великобритания.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени