Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

„ДАНС ще вкарва свои агенти на прикритие в министерства и други институции, както и във фирми и фондации, без изобщо да уведомява техните ръководства“, пише вестник „Сега“.  Това ще стане, ако бъдат приети предлаганите от ДАНС и премиера Бойко Борисов промени в правилника за прилагане на закона за агенцията, публикувани в портала за обществени консултации. „Така полицейщината на днешните управляващи ще надмине тази на комунистическите тайни служби“, посочва „Сега“.

„Брюксел ни отнема масовата пластмаса“, пише в заглавие на първата си страница вестник „Труд“. Изданието обяснява, че предложението на ЕК е да бъдат забранени редица пластмасови изделия за еднократна употреба като например клечките за уши, ножчетата и вилиците, сламките, бъркалките и т.н. Предложената мярка на Брюксел има за цел да се спре замърсяването на водите, уточнява в. „Труд“.

„Хемус“ готова до 5 години“, информира вестник „Стандарт“. Всекидневникът цитира думи на министъра на регионалното развитие, който посочва, че до началото на 2024 година автомагистрала „Хемус“ ще бъде завършена изцяло. По думите му през миналата година е започнало реалното строителство на деветкилометровата отсечка от Ябланица до разклона за Тетевен, очаква се отсечката да бъде приключена до година и половина, допълва „Стандарт“.

В интервю за вестник "24 часа" евродепутатът Андрей Новаков заявява, че „ще се приеме само част от плана „Макрон“. По думите му няма механизъм, с който да може да се провери дали шофьорите на 21-вия ден са си били у дома и не може да се глобяват хората, че не с били на охраняем паркинг и хотел, когато няма такива.

„Да догоним ЕС - кауза пердута“, пише вестник „Земя“. При растеж от 3-4%, който за една развита икономика е добър, за нас е недостатъчен., за да се доближим до европейските стандарти. Това е посочил ръководителя на Института за икономически изследвания на БАН проф. Александър Тасев при представянето на годишния доклад на БАН за икономическото развитие на страната.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени