Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пилето, което казва Ку" подскача от сцена на сцена

Иван Юруков
Снимка: БГНЕС

Моноспектакълът на Иван Юруков "Пилето, което казва Ку" ще напусне традиционното си място, където се играе – залата на Нов театър НДК, за да бъде видян от публиката на театър "Сълза и смях“ и то на голяма сцена. Идеята на организаторите е това да стане само днес, но заради факта, че билетите за представлението днес са продадени предварително, заради този голям зрителски интерес "Пилето, което казва Ку" ще се играе още веднъж на голямата сцена на “Сълза и смях” на 22 юни.

"Вече от една година "Пилето, което казва Ку" подскача от сцена на сцена и мисля, че хората го харесват". Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" актьорът Иван Юруков:

"Тази година успяхме да отидем с представлението в Англия – в Лондон и Бирмингам, а сега предстои да бъде играно в четири или пет града на Германия. Текстът на "Пилето, което казва Ку" много ме докосна със своята откровеност, своята простота, своето въздействие, което се явява на втори план".

Сценаристът на представлението Александър Урумов разказа:

"Аз много харесах изпълненията на Иван и когато текстът беше готов, му се обадих и му казах, че вярвам, че това е неговата роля. Иван е един възторжен ентусиаст – нещо, което липсва в днешното преобладаващо меркантилно време. Той има огромна заслуга за успеха на "Пилето, което казва Ку". Изненада ме маниакалната посветеност, с която репетираше".

Иван Юруков сподели още:

"Още от НАТФИЗ съм посветен на работата си в театъра и изобщо не го приемам като маниакалност, може би така изглежда отстрани, но е факт, че действително много ревниво отстоявам нещата, които искам да постигна и когато нещо не върви както трябва, дори понякога си позволявам да си развалям отношенията с хората, които ми пречат".

Цялото интервю с Иван Юруков и Александър Урумов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна