Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Специализирания наказателен съд продължава мегаделото за източването на КТБ

Едва 200 от общо 5 000 страници от обвинителния акт са прочетени по мегаделото за източването на КТБ

| обновено на 29.05.18 в 12:05
Снимка: БГНЕС

С четене на обвинителния акт в Специализирания наказателен съд продължава мегаделото за източването на Корпоративна търговска банка. Основната част от него е 5 000 страници, а до момента са прочетени едва около 200. 

Цитирайки Наказателно-процесуалния кодекс, адвокатите на 18-те подсъдими поискаха диспозитивът, в който подробно се изброява в какво ги обвинява прокуратурата, да прозвучи в съдебната зала. Прокуратурата видя в това опит да се бави стартът на процеса по същество, а в това - страх на защитниците от събраното срещу Цветан Василев и останалите подсъдими, за които държавното обвинение твърди, че с действията или бездействията си - в различни конфигурации, са допринесли за фалита на четвъртата по големина банка в България през 2014 година
След първите три дни заседания, но които - мобилизирани, всички спецпрокурори влизат в съдебната зала, за да четат обвинителния акт, стана ясно, че ще трябват още неясно колко десетки заседания, преди да се пристъпи към първите разпити по аферата "КТБ". 
Въпреки че остро възразиха срещу назначаването на резервни защитници, след началото на "голямото четене"  упълномощените адвокати видяха предимство в задължителното им присъствие на в съдебната зала, и все по-често оставят клиентите си в компанията на назначените им от съда адвокати.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени