Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общонационална стачка на гръцките профсъюзи и протести ще парализират утре Гърция

Общонационална стачка на гръцките профсъюзи и насрочени в цялата страна протести ще парализират утре южната ни съседка, а в центъра на Атина ще бъдат организирани митинги и протестни шествия, информират от българското Министерството на външните работи.

Утре за 24 часа няма да се движат кораби и фериботи, железниците, както и метрото в Атина. Движението на автобусите и тролеите, включително и на експресната автобусна връзка от и до Летище Венизелосще, бъде ограничено от 9 до 21 часа. На 31 май те също влизат в 24-часова стачка. 

Възможно е в рамките на утрешния ден към протеста да се включат и други браншови организации, което допълнително да влоши транспортната обстановка в страната и в Атина, информират още от външното ни ведомство. Оттам предупреждават за възможни стълкновения с участието на анархистки групировки в центъра на гръцката столицата. Синдикатите настояват за промени в данъчната система и за отмяна на наредбите, които водят до орязване на пенсии и заплати и до масова безработица. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени