Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Квадрат 500" очаква децата с пъстра програма за 1 юни

Снимка: pixabay.com

Галерия „Квадрат 500“ ще отбележи Деня на детето 1 юни с интересна и пъстра програма. Децата ще съчиняват приказки, ще дорисуват картини и сами ще сътворяват цветни рисунки. Всички занимания са безплатни.

Празничната програма започва в 11.00 часа с тебеширени рисунки пред галерията, представяне на детска книга за правата на децата на Фондация "Изкуството и детето" и театър на открито от деца за деца. Първокласници от 35-о училище "Добри Войников" ще изпълняват част от спектакъла театрална игра "Две приказки и една в повече", откъси от  "Гостенчето на Хитър Петър" и "Мечо Пух"

Повече подробности чуйте от Яна Братанова и Сиана Минева от националната галерия.

Цялата програма за децата на 1 юни на галерия Квадрат 500 включва:

11:00 – 12:30 часа – Тебеширени рисунки (пред галерията), представяне на детска книга за правата на децата на фондация „Изкуството и детето” и театър на открито от деца за деца (първокласници от 35 СОУ „Добри Войников” ще изпълнят част от спектакъл – театрална игра „Две приказки и една в повече”, откъси от „Гостенчето на Хитър Петър” и „Мечо Пух”).

12:30 – 13:10 часа – „Вълшебното одеяло” на Националната галерия ще се приземи пред избрана картина от постоянната експозиция в Квадрат 500. Насладете се на приказки, вдъхновени от това произведение.

14:00 – 15:00 часа – „Килим от рисунки”. Заповядайте да сътворим заедно килим от рисунки с мотиви, вдъхновени от колекцията от Африканско изкуство в Квадрат 500.

15:00 – 16:30 часа – „Рисувай с НАС!” е образователна програма на Националната галерия, която цели да провокира интерес към света на художника. Младата художничка Гергана Табакова ще въведе участниците в магията на изобразителното изкуство.

16:30 – 17:30 часа – „Дорисувай и оцвети картина” от постоянната експозиция на Националната галерия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна