Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славин Славчев, Ясен Велчев и Иван Христов за новия проект "Нов път"

Снимка: Ани Петрова, БНР

"За мен той си беше изненадата на формата. С него се работи като с музикант - в смисъл, че насреща имаш човек, който разбира какво се случва. Когато подадеш някаква информация, имаш човек, който я приема и отреагира веднага. Така че работата с него е песен" - това каза в студиото на "Хоризонт"   Иван Христов  по повод съвместната работа със Славин Славчев, когото публиката познава като победител в телевизионния формат "Като две капки вода", и Ясен Велчев. Тримата музиканти разказаха за работата си по проекта, наречен "Нов път". 


"Много отдавна имах идеи в тази стилистика, която е по рок насочена, да речем мелъди рок, поп рок. И се събрахме първо четиримата - аз, Иван Христов, Ивайло Звездомиров и Теодор Янков и замислихме да направим едно парче на Славин, защото той ни харесва  - мислим, че той един образ и типаж, който не е наложен за разлика от други, които излязоха от форматите и които прекалено много се наложиха.  Мислим, че Славин е лице, което заедно с този стил, с който ние го представяме, ще се наложи там, където му е мястото и ще го слушат хората, които желаят да слушат такава музика, но нямат тази възможност, просто защото такава музика не се предлага.  И в контекста на всичко, което казах дотук, просто седнах и написах това парче.  За мелодията много помогна Славин, той си написа и текста.  Така че това е наше общо дело.  Така се получи песента, в смисъл, че не е било нещо преднамерено" , обясни Ясен Велчев. 


"Със сигурност не спираме дотук, има идея в близките месеци да се пуснат още едно-две неща, зависи как ни върви работата и колко време има всеки от нас, защото всеки се занимава с различни неща също, освен този проект. Но сме си стиснали ръцете и сме си обещали да направим нещо повече от една песен.  В обозримото бъдеще се целим в албум. Това е една колаборация, която ще просъществува със сигурност, няма да спрем дотук", каза Славин Славчев и и допълни, че продължава работата със своята група:" С другите момчета, с които свирим, работата върви паралелно./.../ 
"За мен е важно да правя правилните неща с правилните хора и неща, които мен искрено ме вълнуват и ми харесват, неща - в  които съм влюбен.  А пък все си мисля, че това в един момент ще си проличи и хората ще го разберат и ще го усетят.  И аз, като се обърна назад, ще кажа: "Ей, това имаше смисъл, това го направих, защото ми харесваше и съм горд с това -  наистина, без да правя компромиси в какъвто и да било аспект".


Славчев каза още, че музикалното вдъхновение за него идва от различни посоки -  от различни изпълнители и стилове:  "Напоследък слушам много поп музика западна.  Но това се мени много бързо -  със седмици, с месеци - една седмица може да слушам само дет метъл, после поп музика...  За един музикант и за един слушател едно от най-хубавите неща, които могат да му се случат, е да намери нов артист, ново вдъхновение, което да го движи, да го харесва".


Това дали е успешен един музикант зависи от него и музиката му, но и от медиите, отбеляза Ясен Велчев и добави: "Статуквото на медиите е малко особено в нашата страна и аз силно се надявам медиите малко да открехнат вратата и за тази стилистика, защото наистина хората имат нужда от нещо различно.  И Славин Славчев го заслужава".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна