Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт трибют за Адел в "Sofia Live Club"

Адел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На втори юни от 21.00 часа любимото на столичани и гостите на София пространство за жива музика "Sofia Live Club" отваря врати за  единствения по рода си български Tribute to Adele  - концертът, посветен на знаменитата британска музикална сензация, е на път да се превърне в традиция след огромния интерес, който предизвикаха предишните му издания през 2017 година.


За концерта разказват Александра Александрова, която ще изпълни песните на Адел, Михаела Колева, която ще седне на рояла и ще помага в беквокалите, и китаристът Боян Бояджиев. 

"Идеята за трибюта беше моя в началото, но ако не бяха музикантите, които да се присъединят, щеше да си остане само идея", разказа Александра Александрова:  "Иначе идеята сама по себе си не е нищо особено, нищо ново, но в крайна сметка реализацията е важна и ние се стремим да представяме песните на Адел по наш начин и да има малко по рок звучене и като цяло да бъде с нашата емоция в тях".

Боян Бояджиев добави: "Китарата и Адел имат нещо много общо. Въпреки че музиката не е писана само на китара - по-голямата част е писана на клавир, за мен е истинско предизвикателство да мога с една китара да пресъздам това, което две китари, три китари правят на живо, така че да вплетем цялата емоция. Имаме малко по-изтънчено звучене и вярно, малко по рок звучене, защото искаме да вкараме още по-силна и по-яка емоция в самото шоу. Но нещата се получават по такъв хубав начин, че наистина не можем да се спрем, то е за добро..."




Целия разговор чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна