Eмисия новини
от 10.00 часа

Имелда Мей, или колко лошо може да бъде едно добро момиче

През 2008 година ирландката Имелда Мей изпя „Johnny Got A Boom Boom“ и тогава тази песен се превърна в химн за всички момичета, подвластни на винтидж културата. Десет години по-късно певицата, родена в Дъблин, преживяла драматична раздяла със съпруга си, се появява в коренно различна светлина – нежна, чувствена, драматична и малко гневна.
На 9 юни Имелда Мей пристига с музикантите от своята група за първия си концерт в България, който ще се състои на едно от най-магичните места – Античния театър в Пловдив, за да представи пред българска публика последния си пети албум „Life Love Flesh Blood“, но ще изпълни и предишните си рокабили хитови песни.
В специално интервю за „Време за живот“ Имелда Мей разказа за работата си с музикалния продуцент Ти Боун Бърнет, за един от най-големите си фенове – Боб Дилън, който, след като чува последния й албум, споделя, че вече може да умре спокойно и да се пренесе в рая; за обратите в живота, вдъхновенията в музиката и за това колко лошо може да бъде едно добро момиче.

Концертът се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК в рамките на световния музикален форум Sounds of The Ages 2018. Събитието е част от Календара на културните събития на Пловдив за 2018 година.


Още от