Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 700 хил. лева са вече задълженията на община Кочериново

Кочериново

Над 700 хил. лева са вече задълженията на община Кочериново към доставчици и към социалноосигурителни фондове, обявиха от общинската управа.

Само за миналата година задълженията са се увеличили с около 200 хил. лева.

За втори път общинските съветници гласуваха план за финансово оздравяване на общината с тригодишен срок за реализация. Това се наложи, след като през 2016-та година финансовото министерство не одобри първия оздравителен план на община Кочериново, чието население е малко над 5000 жители, каза председателят на Общинския съвет Калин Везенков.Снимка

За периода 2018-та-2020-та година общината планира оптимизиране на разходите за персонала в местните дейности спрямо 2017-та с 12 процента, снижаване на разходите за издръжка на администрацията и на общинските звена с 3 процента. Необходимо е събираемостта на неданъчните приходи да се завиши с около 250 000 лева през целия оздравителен период. Предвижда се и увеличение на приходите от такси, глоби, санкции и наказателни лихви. Общината ще прибегне и до безлихвен заем, с който да разплати около 90 процента от старите и от нововъзникналите просрочени задължения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна