Eмисия новини
от 02.00 часа

БХРА: Остава проблемът с кадрите за сезонна работа по курортите

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подкрепя действията на вицепремиера Валери Симеонов в "Слънчев бряг" поради простата причина, че това наистина пречи на нормалния живот в хотела. Ние подкрепяме действията от гледна точка на това, че наистина трябва да се спазва законът. Нека да има дискотеки, но нека да бъдат така добри да спазват законодателството. Това каза председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Бранимир Миланов в интервю за предаването „Нещо повече“.

Миланов отчете, че контролът на храните по курортите е на добро ниво: „Смятам, че всеки един хотелиер или ресторантьор, който предлага определен вид продукция, ако предложи нещо, което не е в рамките на нормалното – това означава да се самоубие. От там нататък хотели с повече от 2 звезди предлагат добра гама от ястия и напитки. От гледна точка на контрола – има такъв“.

Голям е проблемът с кадрите за сезонна работа по курортите, алармира той: „Сега е сезонът на лятото и най-осезателно се чувстват нещата в курортите по морето. Имаше направени постъпки да се приемат кадри, които да помагат и да работят в черноморските ни курорти от Молдова, от Украйна и други страни. Една голяма част дойдоха, но това, което идва оттам, ако годишно са около 3000-3500 души, в сравнение с един персонал от 350 хиляди – това е около 10% от цялата нужда, която има Черноморието, за да покрие хотелите и ресторантите, но въпреки това е помощ“.

Миланов обясни, че заплащането в туризма е на добро ниво.

Репортажа на Десислава Златева от Радио Бургас и интервюто на Людмила Железова с Бранимир Миланов чуйте в звуковите файлове.

Още от

БНБ пуска нова 50-олевка

обновено на 18.10.19 в 16:41