Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наталия Бояджиева ни представя "Лицата на Филипините"

БНР Новини
Снимка: erove.eu

„Филипините. Никога не съм си представяла, че ще живея тук. Югоизточна Азия ми е позната от романите на Карл Май и от разкази на моряци в родната Варна. В началото предпочитах да съм в Китай – заради приятелите. А и заради многото магнетични места, които останаха неизследвани… Но съдбата реши друго, изпрати ни да опознаваме нова страна. Пак е Азия“.

Така започва встъпителният разказ „Лястовиците са тук, при нас” от втората книга на Наталия Бояджиева „Лицата на Филипините”. Книга, впрочем, посветена на семейството ѝ.

Авторката е родена във Варна. Завършила е българска и руска филология в Шуменския университет „Константин Преславски”. Работи като преподавател по български език и литература и като журналист на свободна практика. Превежда от руски, полски, английски и италиански. Член е на СБЖ. Първата ѝ книга „Светлина от Изтока”, с която ви срещнахме преди време в „Артефир”, е посветена на Китай. Сега Наталия отново се е доверила на дъщеря си Емилия Бояджиева-Пеева да илюстрира корицата и да бъде първи неин читател.

„Лицата на Филипините” е увлекателна с разказите си за ловци на глави, за изкачването на действащ вулкан, за красотата на звуците в джунглата рано сутрин, и какво ли не още.

Снощи в столичния „Клуб на пътешественика” беше мултимедийното представяне, довечера (5 юни) софийската премиера продължава в книжарница в подлеза на Ректората, а на 9 юни предстои във Фестивалния комплекс във Варна.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!