Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По Владимир Пелов е стреляно с три пистолета със заличени номера

Взривни вещества са открити в евакуирания блок в Ботевград

Главният секретар опроверга информацията, че в блока е била приятелката на Марио Панчев

Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Младен Маринов опроверга информацията, че в евакуирания в Ботевград жилищен блок е била приятелката на Марио Панчев, който застреля снощи Владимир Пелов. Маринов беше в парламента във връзка с убийството в Ботевград и по настояване на БСП запозна депутатите с подробности около криминалния инцидент.

"Не, тази информация не е вярна, че това е жената на този, който е стрелял, но процесуално-следствените действия имат връзка със случая. В апартамента във въпросния блок има намерени взривни вещества, общоопасни, и затова са извикани специалисти от Отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят, след което разследващите ще продължат с огледа", каза Маринов в парламента, където беше извикан за обяснения по случая. Маринов съобщи, че срещу избягалия затворник е стреляно с три пистолета със заличени номера, като той е получил четири огнестрелни рани, една от които в главата.

В "Пирогов" е настанено и второ лице, което е в тежко състояние в реанимация.

Главният секретар Младен Маринов заяви, че засега няма сигнал за изтичане на информация през издирвателния екип или през Областната дирекция на МВР:

"Екипът, който работи и който има пълната информация, е изключително малък, проверен и спазваме всички изисквания на Закона за класифицираната информация".

От БСП не останаха доволни от чутото. Според депутата Иван Иванов единствено късметът е спасил гражданите на Ботевград при безразборната стрелба:

"Ръководството на МВР очевидно е абдикирало от своите ангажименти. Българските граждани към днешна дата не се чувстват сигурни, следва разстрел след разстрел. Това означава, че хората са взели закона в ръцете си. Никой не знае къде се намира другият престъпник, избягал от затвора заедно с него".

Все още жителите на блок 12 на булевард "България" в Ботевград не могат да стигнат до домовете си заради огледа на един от апартаментите. Обстановката в града обаче е спокойна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени