Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов изрази увереност, че България ще може и да търгува с газ, получаван по отклонение от "Турски поток"

Борисов: Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние

| обновено на 08.06.18 в 15:13
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че България ще може и да търгува с природен газ, който ще получава по бъдещо отклонение от газопровода "Турски поток". 
По време на парламентарния контрол Борисов оцени като добронамерен разговора си с руския президент Путин в Москва, след който беше заявено, че Русия и Турция са склонни тръба от "Турски поток" да стигне и до България. Пред депутатите днес Борисов заяви: 
"Аз мисля, че ще се договорим за част от газа да се търгува на територията на България и другото - да има директни договори със Сърбия и Унгария".

Премиерът коментира резултата от посещението на президента Румен Радев в Русия, което държавният глава направи няколко дни преди визитата на Борисов: 
„Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо“. Така премиерът Бойко Борисов отговори в парламента на въпрос от БСП за посещението му в Москва.


Заради остра реплика от страна на премиера към левицата, от БСП го обвиниха в недопустимо поведение в Народното събрание.

Председателят на парламента Цвета Караянчева наказа депутата Антон Кутев със забележка, а депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна