Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверява се случай с училищен автобус, преминал жп прелез при спусната бариера

Проверява се случай в община Разлог, при който училищен автобус, пълен с деца, е преминал жп прелез при спусната бариера и червен светофар. Проверката е започнала след като в социалните мрежи е разпространен видеоклип. 

Малко след 7.00 часа тази сутрин ученици от помощното училище в село Горно Драглище са тръгнали с училищния автобус към дневния център за деца с увреждания в Разлог. На жп прелеза на теснолинейката край село Баня шофьорът е преминал през релсовия път при спусната бариера и сигнализиран в червено светофар. Това се вижда много ясно и на клипа, който е заснет от други хора, чакащи с автомобилите си на пътя.

След като случаят стигна до институциите, отговорни за учебните заведения и безопасността на децата, местната власт в Разлог, полицията и Регионалното управление по образование са започнали проверка. Какви са били първоначалните обяснения на шофьора пред областния началник на Образователното министерство Ивайло Златанов: 
"Беше дал едни устни обяснения след моето обаждане. Бариерите са били повредени, те са спуснати, а времето, в което той преминава, е далече от времето, в което преминава влака. Това му е дало основание да се търкаля с автобуса през жп прелеза".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени