Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"И Пол Маккартни брани кравата Пенка" е водещото заглавие на "Стандарт". Световноизвестният музикант, композитор и изпълнител от "Бийтълс" се застъпи, в профила си във "Фейсбук", за живота на кравата. Говорител на Еврокомисията обяви, че съдбата на животинчето ще бъде решена от тестове за физическото й здраве.
"Гейблокада на столицата днес" е водещото заглавие на "Труд". МВР засилва мерките за сигурност, конкретизира вестникът. Организаторите на парада очакват над три хиляди участници.
"24 часа" представя жената, от която вицепремиерът Томислав Дончев, по думите му, ще се откаже само ако се разведат. Светлана Дончева предизвика спорове с изказване в социалната мрежа "Фейсбук" срещу политиката на държавата спрямо циганите. Пред вестника съпругата на вицепремиера пояснява, че е написала коментара си след като гледала видеозапис със силна ромска музика в един от кварталите на Габрово.
Трима пенсионери хвърлиха един милион и 700 хиляди лева на измамници, пише "Монитор". Схемата е съдействие на полицията.
В рубриката си "наблюдател", "Сега" помества анализ, озаглавен "Цел има, успехи се отчитат, резултати няма или как да гоним високи цели, без да си мръднем пръста. Цялата ни работа е така - и еврозоната, и Шенген, и Западните Балкани", обобщава статията.
Заделяме 1 557 лева за 10 дни ваканция, пише "Стандарт". Без лятна почивка ще е всеки втори българин, според социологическо проучване. От чуждестранните морски почивки най-предпочитан е отдихът край Бяло море.
Нов успех за българското вино, съобщава "Телеграф". Совиньон блан, произведен у нас, се нареди сред шестте най-добри в света. На фестивал в Лос Анджелис,  наградата на виното, произведено от грозде от тракийските розови масиви, се е състезавало с над две хиляди други сортове.
"Осветяват нощем плажовете на Слънчев бряг", информира "24 часа". В курорта има 300 видеокамери за наблюдение. На осемте контролно-пропускателни пункта ще има охрана.
Варна посреща чудодейна икона на светеца хирург Лука, пише "Монитор".
Директорът на Народния театър, актьорът Мариус Донкин, кани зрителите на театър на открито чрез страниците на "Труд". И тази година ще има представления на изграждащата се сцена пред сградата на театъра, разказва той. Първият спектакъл е на 1 юли.
Земеделският лидер Анастасия Мозер предаде личния архив на именития си баща, известен като Г.М. Димитров, на Държавния архив, съобщава "Телеграф". Димитров е един от първите, подкрепил създаването на Съвета на Европа. 
В днешния ден на архивите, вестникът информира, че в Стара Загора служителите са получили безценни документи на покойната първа жена-диригент у нас Росица Баталова.
Литературният критик Никола Иванов коментира, във вестник "Сега", как обстоятелствата в различните исторически епохи изваждат на върха един или друг автор. "Яворов, Дебелянов и Йовков не са били най-популярни през своето време. Ценностите се наместват впоследствие", подчертава той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени