Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият музикален проект "INDIGO KIDS" пред клубна публика в петък

"Индиго кидс"
Снимка: БНР

Новият музикален проект на Явор Велчев-Яви "INDIGO KIDS" ще се представи с клубен концерт в "Студио 5" в НДК в петък, 15 юни. 

В концерта са включени изцяло авторски композиции на групата, която бе финалист в конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет 2018". В този конкурс "INDIGO KIDS" грабна наградата на слушателите. 

В "INDIGO KIDS" съмишленици са музикантите Явор Велчев - Яви (вокал, китара), Радослав Славчев - Riverman (бас китара), Богомил Енчев (барабани), Димитър Горчаков (клавишни), Владислав Мичев (тромбон и тромпет). Те творят в стил поп, соул, фънк и вече са получили покана за 21-вото издание на Международния джаз фестивал в Банско. 

Музикантите са подготвили награда за един от почитателите си, която ще бъде връчена по време на концерта на групата в "Студио 5". "Ние търсим тази близост с публиката и я произвеждаме, създаваме музика, която прави близост, а не дистанция", обясни Явор Велчев-Яви в предаването "Хоризонт до обед". По думите му, в петък ще предложат "парчета, които звучат цветно".

Цената на това млади талантливи музиканти да правят авторска музика в България е висока, убеден е Яви, който сподели личния си опит с "периодични приливи на обезсърчаване":

"Това, в което си инвестираме времето, енергията и вярата, често остава разбрано и чуто на 5% – цената да правим това, което искаме. Ако се подчиним на центрофугата, няма да правим това, което искаме."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени