Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолетът на "Райън еър", който трябва да изпълни полет от Рим за София, вече е на летище Чемпино

| обновено на 12.06.18 в 10:41
Снимка: Архив

Самолетът на "Райън еър", който трябва да изпълни полет от Рим за София, вече е на летище Чемпино и пътниците се качват, съобщи Красимир Панов, един от 200-те пасажери. Полетът в 8.00 часа оттам не беше изпълнен. От компанията не бяха дали информация за закъснението.

"Имаме на телефона приложение. Оказа се, че самолетът, който трябва да дойде от София тук, той трябва да ни върне, обаче по някаква причина е кацнал някъде в Сицилия. Самолетът го няма тук. Ние сме минали всички проверки. 200 човека сме. Никой не дава никакво обяснение и никой не казва нищо", каза за БНР по-рано Панов.

От летище София съобщиха в отговор, че самолетът на нискотарифната компания, която трябва да прибере пътници от летище Чампино в Рим, е излетял от България с 10-минутно закъснение и се очаква да кацне в Рим около 10.50 часа. От летището не разполагаха с информация за това дали пътниците са предупредени от авиопревозвача за възникналите обстоятелства.

Вчера сто българи, пътуващи със същата нискобюджетна авиокомпания, останаха на летището в Берлин, след като полетът им беше отменен заради лошо време. Предлагат им директен полет до София чак за четвъртък.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна