Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Another World” - различният музикален проект на Боян и Мария

Когато модерният звук на XXI век срещне личното усещане за българския фолклор, резултатът е изумителен! Продуцентът Боян и изпълнителката Мария събират сили и вдъхновение във видео-сингъла “Another World”. Аудио-визуално преживяване, съчетаващо авторския поглед към българската традиция с плътните бас линии на 2018-та. Това, което откроява този проект са използваните мелодични похвати и техники, както и текстът на парчето.

Изцяло авторска идея на Мария, песента пресъздава личната й концепция как трябва да звучи народната песен в наши дни. По този начин изпълнителката се стреми “Another World” да разбуди слушателите, тръгнали по пътя към онези родни традиции, които ще ги въздигнат над “скролващото” им ежедневие. Разбирания и обичаи, звучащи по-близо от всякога, благодарение и на новаторския прочит на двама грабващи млади артисти.

Неразделна част от “Another World” е и видеоклипът към песента. Живописните кадри от района на Мелник разказват историята на една случайна среща между момче и момиче. Тя се случва едновременно както в светлината на днешния ден, така и в духа на високата етика и морал на хората от онова „остаряло“ време. Епоха, в която любовта изразява истински чистите чувства между мъж и жена, даващи смисъл на техния свят.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени