Първите международни спортни игри за хора с онкологични заболявания ще се проведат в Рим

В Рим ще се проведат първите международни спортни игри за хора с онкологични заболявания. Ще се състезават отбори от 6 държави, сред които е и България с 5 участници. Това каза пред "Хоризонт" Миглена Мичева, която е една от участниците:

"Идеята ми се видя много интересна, много предизвикателна. Реших, че ще бъде добре да погледнем на болестта като начин да създадем общност и около тази общност да градим нещо положително - като спорта, защото спортът винаги дава енергия, винаги дава ентусиазъм и възможност да надминеш себе си. Дисциплините, които са на състезанието, са бягане в различни дисциплини - 60, 100 метра, северно ходене, което предизвика нашето любопитство, защото не беше позната за нас дисциплина, и хвърляне на гюлле, но фокусът е доброто настроение, поддържане на кондицията и добрата форма". 


Още от категорията

СНС решава да прекрати ли делото срещу Петър Москов за бартера с турските ваксини

Днес ще стане ясно ще прекрати ли Специализираният наказателен съд /СНС/ делото срещу бившия министър на здравеопазването Петър Москов, заместника му Адам Персенски и още трима души за бартера с турските ваксини. Няколко часа вчера адвокати и прокуратура спориха за качествата на обвинителния акт. Преди защитниците да обявят, че по делото..

публикувано на 19.06.18 в 07:49
Отводняване след проливния дъжд в София

Обстановката в София след снощната буря се нормализира

Обстановката в София след снощната буря вече се нормализира. Само за час количеството дъжд, паднал над столицата, е бил 50 литра на квадратен метър. Бурята причини наводняване на подлези и приземни етажи в частни и обществени сгради и затрудни за кратко движението на градския транспорт. Според Красимир Димитров от Столичната община вече..

публикувано на 19.06.18 в 07:37

Преглед на печата

Борисов пак призова Европейския съюз да затвори границите си, пише във водещото си заглавие "Сега". Изданието припомня, че тази идея е предложена от Борисов още през 2016 г. Над 90 на сто от заловените у нас мигранти успяват да избягат безпрепятствено в Западна Европа, пише още вестникът. "Монитор" цитира по темата премиера: "Ако сега не..

публикувано на 19.06.18 в 06:45

Окръжният съд във Видин ще произнесе присъдата по обвиненията за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом

Окръжният съд във Видин ще произнесе присъдата по обвиненията за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом през октомври 2014 година. При производствена авария тогава загинаха 15 души, двама бяха ранени. Обвиняемите са четирима, сред които и тогавашният собственик на завода Валери Митков. Под отговорност са привлечени също  Божидар Василев, бивш..

публикувано на 19.06.18 в 04:55

Импровизиран Парк на корупцията отвори врати в столицата на Украйна

Импровизиран  Парк на корупцията отвори врати в столицата на Украйна, за да подчертае обхвата на проблема чрез интерактивно шоу и любопитни експонати - незаконни придобивки, като кристален сокол за 46 000 долара, предаде Ройтерс. Едно от първите неща, които посетителите виждат във финансираната от ЕС експозиция, е шатра във формата на хляба от..

публикувано на 19.06.18 в 01:57

В лондонския Хайд парк е инсталирана първата голяма творба на открито във Великобритания на художника Христо Явашев-Кристо

От днес до 23 септември в езерото в лондонския Хайд парк е инсталирана първата голяма творба на открито във Великобритания на родения в България художник Христо Явашев-Кристо. Работата си по инсталацията "Мастаба" от скупчени 7506 варела с обща маса 500 тона творецът започва в началото на април. Мастабите са древноегипетски гробници с форма на..

публикувано на 19.06.18 в 00:12

Стрелбата тази вечер в шведския град Малмьо не е свързана с тероризъм

Стрелбата тази вечер в шведския град Малмьо не е свързана с тероризъм. За това предаде Ройтерс, като цитира информация местната полиция. "Няма причина за тревога сред гражданите, част от центъра на града е под кордон и се извършва разследване", заяви полицейският говорител Стефан Сьодерхолм. по неофициални все още данни са ранени четирима души. Към..

публикувано на 18.06.18 в 22:56