Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСА въвежда електроенен прием на документи

Дойчин Боянов: За да постигнеш една своя мечта, всеки ден от живота си трябва да правиш по нещо за нея

Снимка: nsa.bg

"От тази година Националната спортна академия „Васил Левски“ въвежда електронен прием на документи. За сега този вид кандидатстване е само тестово, като кандидатите подали по този начин документите си са трима. Целта е следващата година всеки желаещ да може кандидатства и Online от всяка точка на света", това сподели специално за предаването „На финала“ Албена Мутанова – началник на „Учебен отдел“ в НСА.

От днес във висшето спортно училище започна подаването на кандидатстудентски документи за всички специалности, крайният срок е 6 юли. Документите се приемат, както в Ректората на НСА в Студентски град, така и в бюрата за информация и прием в градове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. 

През учебната 2018/2019 НСА  ще обучава треньори по общо 64 вида спорт. Към широката палитра от спортни специалности от тази година се добавят скокове във вода, триатлон и боулинг.

Академията е сред малкото висши училища в България, които успяха изцяло да изпълнят план-приема си за миналата кампания. Тя заема лидерското място в рейтинговата система на университетите в професионално направление „Спорт“, а в другите професионални направления – педагогика и обществено здраве е сред водещите висши училища.

Високото качество на обучението й отрежда място сред най-добрите европейски университети в сферата на спорта, физическото възпитание, общественото здраве и рекреацията.

Сред възпитаниците на НСА са Димитър Бербатов, Кубрат Пулев, Йордан Йовчев, Мартин Петров, Александра Жекова, Румяна Нейкова, Евгения Раданова, Радослав Янков, Евгени Иванов, Николай Байряков, Ангел Караньотов.

Лица на кандидатстудентската кампания тази година са двама от преподавателите в учебното заведение - олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова и алпинистът Дойчин Боянов.

"За мен е чест да представлявам Спортна академия като лице. Много ще се надявам, ако с това си мое участие успея да привлека млади надежди за бъдещето на българския спорт. Аз наистина изпитвам и удоволствие от тази работа. Спортна академия е едно от първите три висши училища в България. С присъствието си, в тези вече близо 80 години, е доказала своето място в обществото. За да постигнеш една своя мечта, всеки ден от живота си трябва да правиш по нещо за нея. Ако младите хора изберат НСА този път, те ще правят всеки ден нещо, което наистина обичат и ще получават нещо на което ще се радват и ще имат удовлетворение", това пък сподели алпинистът Дойчин Боянов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна