Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-големият инвеститор за последните години в Плевен започва производство през септември

Снимка: БГНЕС

Най-големият инвеститор в Плевен за последните десет години се очаква да започне производство през септември. Германската компания възнамерява да вложи 32 милиона лева в производство на автомобилни електросистеми и кабели.

Очаква се в производството на немския инвеститор да бъдат разкрити над 2000 работни места. Още от областния управител Мирослав Петров:

"Държавата е изцяло ангажирана към този процес. Има механизъм, по който ще бъде съдействано за осигуряването на работни места. Работим с бюрата по труда за конкретния профил на работник, който ще осъществява тази дейност. Имаме готовност с кметовете на общини за логистика по извозване на хора, които ще работят тук. Септември месец ще стартира самото производство".

Какво ще бъде заплащането на работниците?

"Заплащането ще бъде адекватно. Все пак това е един от вторите в Германия производители и четвърти в света, като продуктът ще бъде изцяло за нуждите на немското автомобилостроене, така че там качеството ще бъде високо и съответно заплащането и уверението, че ще бъде на европейско ниво".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна