Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месец на фотографията 2018: мост между поколенията

Снимка: photoacademy.org

Деветото издание на фестивала „Месец на фотографията“ обединява творбите на автори, оставили своя почерк не само като фотографи, но и като хора, предаващи своя опит на поколенията, както и фотографии на млади таланти. Всички те са обединени тази година от темата за силата на фотографията, която вдъхновява и кара младите автори да се бунтуват и да променят нагласи и съдби.
Изложбите и събитията в мащабната инициатива ще продължат до 10 август в София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик и Казанлък. Организатор е Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“.

Фотографите Юри Трейман и Надежда Павлова разказаха в „Артефир“ за изложбите и авторите на тазгодишния фестивал и ни поканиха на откриването на 39-ото Международно биенале за младежка фотография на 13 юни от 18.30 ч. в НДК. Биеналето под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP) се провежда за първи път у нас и е част от културната програма на Българското председателството на Съвета на Европейския съюз.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!