Министерството на икономиката с нов инвестиционен фонд за рисков капитал

Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката ще реализира нов инвестиционен фонд за рисков капитал в рамките на Инициативата Джерами, управлявана съвместно с Европейския инвестиционен фонд.

В следващите пет години фондът ще подкрепя малки и средни предприятия от България чрез дялови инвестиции.

По-късно днес ще бъде подписано финансовото споразумение за създаването на фонда от министър Емил Караниколов и заместник-директора на Европейския фонд Роджър Хавенит. 


Още от категорията
За периода 2013-2018 г. Световното по футбол създавало по 315 000 работни места годишно.

Световното по футбол вкарало $14 млрд. в руската икономика

Световното първенство по футбол тази година е добавило над $14 млрд. в икономиката на Русия, което е над 1% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, съобщиха днес в Доха организаторите на шампионата. Сумата бе обявена в доклада за икономическите, социални и екологични последици от турнира на Алексей Сорокин – шеф на организационния..

публикувано на 16.10.18 в 13:57

Ръст на износа доведе до разширяване на търговския излишък на еврозоната през август

Търговският излишък на еврозоната се разшири през август за пръв път от пет месеца насам благодарение на изненадващ отскок на износа, показват данни на Евростат, които подсказват, че икономическият растеж вероятно ще продължи с по-умерено темпо през третото тримесечие на годината. Според европейската статистика търговският излишък на..

публикувано на 16.10.18 в 13:56

„Ауди“ плаща 800 млн. евро глоба в Германия по „дизелгейт“

„Фолксваген“ обяви днес, че дъщерната ѝ компания „Ауди“ се е съгласила да плати 800 млн. евро глоба в Германия, за да бъде сложен край на разследването за манипулиране на вредните емисии в дизелови автомобили, предаде АФП. „Ауди“ е приела глобата, наложена от прокуратурата за „отклонение от регулаторните изисквания в някои 6- и 8-цилиндрови..

публикувано на 16.10.18 в 13:36

Jaguar Land Rover и Clarks ще правят съвместно обувки

Jaguar Land Rover и Clarks подписаха договор за производство на уникални обувки, съобщава Top Speed. Колекциите ще бъдат представяни два пъти годишно – пролет и есен в продължение на 5 години. Мъжката колекция е получила името „Life.Limitless“. Засега има три варианта обувки, издържани във функционална стилистика и насочена към купувачи,..

публикувано на 16.10.18 в 12:59

Заплащането на труда във Великобритания с най-силен ръст от близо едно десетилетие

Заплащането на труда във Великобритания нарасна през трите летни месеца с най-силно темпо от близо едно десетилетие насам, което е в подкрепа на очакванията на Английската централна банка, че вече приключи продължителния период на слабо повишение на британските заплати. В същото време, през трите месеца до края август нивото на британската..

публикувано на 16.10.18 в 12:49
Саудитска фондова борса

Нов напрежение на саудитската фондова борса заради скандала с изчезналия журналист Джамал Хашоги

Фондовата борса на Саудитска Арабия, известна и като Tadawul, се намира под силен натиск от продажби в началото на търговията във вторник на фона на притеснения, че международното възмущение от изчезването на журналиста-дисидент Джамал Хашоги ще навреди на чуждестранните инвестиции в страната. След стартирането на търговия, Saudi Tadawul index..

публикувано на 16.10.18 в 12:04

КНСБ: Няма да има съкращения в "Мини Марица-изток" поне до 2020 година

Няма да има съкращения в "Мини Марица-изток" поне до 2020 година, съобщиха от КНСБ след среща с енергийния министър Теменужка Петкова.  "Работи се за сигурността на енергийната система и запазване капацитета на държавното дружество", подчертала Петкова. По думите ѝ, и през тази година ще се намери финансовата схема за плащане на емисиите,..

обновено на 16.10.18 в 11:57