Министерството на икономиката с нов инвестиционен фонд за рисков капитал

Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката ще реализира нов инвестиционен фонд за рисков капитал в рамките на Инициативата Джерами, управлявана съвместно с Европейския инвестиционен фонд.

В следващите пет години фондът ще подкрепя малки и средни предприятия от България чрез дялови инвестиции.

По-късно днес ще бъде подписано финансовото споразумение за създаването на фонда от министър Емил Караниколов и заместник-директора на Европейския фонд Роджър Хавенит. 


Още от категорията

Институтът Ifo понижи рязко прогнозите си за растежа на германската икономика, визирайки заплахите от търговска война

Германският институт Ifo е поредният, който понижи рязко своите прогнози за растежа на най-голямата европейска икономика през тази и следващата година, позовавайки се на слабото началото на 2018-а и увеличаващите се глобални рискове, съобщава Ройтерс. Според новите прогнози, БВП на Германия ще нарасне с 1,8% през тази и през следващата..

публикувано на 19.06.18 в 13:35

Китай също заплаши с допълни мита за американски стоки с оглед на ескалиращия търговски конфликт със САЩ

Пекин заплаши да наложи митнически тарифи върху още една група от стоки, произвеждани в САЩ, ако администрацията на президента Доналд Тръмп действително въведе втори кръг от наказателни налози върху китайски стоки, съобщи във вторник официалната държавна информационна агенция на страната "Синхуа". Предупреждението за поредни ответни мерки е..

публикувано на 19.06.18 в 12:52

БНБ: Отрицателно салдо по текущата сметка на страната в размер на 63,1 млн. евро през април

През април 2018 година платежният баланс на България е на дефицит за втори пореден месец, като от началото на годината отрицателното салдо по текущата сметка е по-голям от това за същия период на предходната година, показват данни на Българската централна банка. Балансът по текущата и капиталова сметка на България през април е положителен, но..

публикувано на 19.06.18 в 12:24

От юли топлоенергията и токът поскъпват с повече от предвиденото

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото, въпреки че енергийният регулатор намали до 11 на сто скокът на цените на природния газ. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов. „Не може природният газ да нараства с 10 процента и той формира 60 до 70 процента от цената на..

публикувано на 19.06.18 в 12:10
Марио Драги

Марио Драги: ЕЦБ ще предприеме търпелив и постепенен подход към повишаване на лихвите

Европейската централна банка ще предприеме "търпелив" и "постепенен" подход към повишаване на лихвените проценти, тъй като инфлацията в еврозоната се възстановява, заяви във вторник президентът на ЕЦБ Марио Драги, добавяйки, че е доволен от настоящите очаквания на паричните пазари. "Ще останем търпеливи при определяне на времето за първо..

публикувано на 19.06.18 в 11:45

За по-лесен достъп до еврофинансиране и опростени процедури за кандидатстване се обяви Томислав Дончев

Европейският парламент ще направи всичко възможно през есенната сесия да започне работа по законодателните инициативи, свързани с политиката по сближаване, заяви евродепутатът Искра Михайлова. Тя участва във втория ден от конференцията на комисиите по европейски въпроси в парламентите на страните - членки, известна като КОСАК. До..

обновено на 19.06.18 в 11:14

Трусове на световните капиталови пазари, след като Тръмп приближи САЩ до реална търговска война с Китай

Азиатските акции се оказаха под силен натиск от продажби по време на търговията във вторник, след като Доналд Тръмп заплаши Пекин с допълнителни мита за още китайски стоки, внасяни в САЩ, за 200 млрд. долара, което е ясен знак за ескалация на търговската война между двете водещи световни икономики. Японският фондов индекс Nikkei се понижи с..

публикувано на 19.06.18 в 11:04