Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Петков не е участвал в написването на проектозакона за личната помощ

Не могат да ми искат оставката, защото тя е дадена, пошегува се Петков

Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков каза, че не е участвал в написването на проектозакона за личната помощ, за чието приемане настояват протестиращите в страната майки на деца с увреждания.

„Този законопроект стигна до Министерство на труда и социалната политика в понеделник. Моят ангажимент като председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е по искане на омбудсмана да бъде внесен за разглеждане в този консултативен орган. Да, настоятелни са хората с увреждания - тези, които са в палатковите лагери - да бъде приет възможно най-скоро, да бъде внесен директно в Народното събрание и процедурите да бъдат максимално скъсени. Аз смятам, че това е нормален ход - да се води един нормален диалог, а не под натиск, не с ултиматуми, за да може наистина да се намери едно добро решение“, коментира министър Петков искането на майките за спешно внасяне на проектозакона в парламента.

На въпрос дали е уверен на поста си или оставката отново е „в джоба“ му, министърът на труда и социалната политика отговори: „Оставката е при премиера. Така че - в по различна ситуация съм, защото - ако мога да се пошегувам - не могат да ми искат оставката, защото тя е дадена. Но от самото начало аз работя по целите, които са заложени“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна