Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влади Михайлов: Изкуството е преживяване, трябва да правиш нещата с любов

Група „Сленг“ подготвя нов албум

БНР Новини
1
Влади Михайлов в студиото на „Хоризонт“
Снимка: Виктор Димитров

„Изкуството е преживяване. Ако няма преживяване, ако е само дъвка за ухото, както казваше баща ми, нещата са обречени. Трябва да правиш нещата с любов и тогава вероятно те ще се получат, ще имат чист замисъл и може би ще оставят следа във времето“. Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт“ Владимир Михайлов, певец, музикант и актьор, екс фронтмен на групата „Сафо“ и настоящ вокалист на „Сленг“. Влади беше част и от Equinox, които представиха страната ни на конкурса „Евровизия“. Според него по-простите мелодии са по-непосредствени и докосват по-силно. Музиката с потенциал да те накара да се замислиш и да те развълнува съществува и до днес, но все по-рядко се среща:

„Затова се осмелих да стана част от група „Сленг“. Решението беше тежко заради това, че трябва да бъда вокалист след Дими (Дими Екимов загина в катастрофа през 2008 година - бел. ред.), но се включих заради желанието ми идеята на „Сленг“ да продължи – идеята за рок бунт, смислена музика и качествено поднесено изкуство. Чувствам се добре като част от тази група. Правим нещата бавно, качествено, искаме всичко, което излиза, да бъде на ниво“.

„Сленг“ подготвят видеото към нова песен, която вече е записана. Групата работи и по нов албум. Влади Михайлов е част и от други проекти на различни артисти. В националната опера репетира за мюзикъла „Mamma Mia“, където изпълнява ролята на Сам, единия от тримата предполагаеми бащи на дъщерята на главната героиня.

„Когато се занимаваш с много неща едновременно, важно е да имаш самооценка и мярка. Не всяка роля е за теб, не всяка песен. Трябва да си дадеш представа какво искаш, защото не можеш да си всеяден артист, за да правиш това, което харесваш. Така по-лесно се отсяват проектите“, каза Влади Михайлов. И по думите му, когато едно нещо е призвание, не го усещаш като работа, а се хвърляш и се радваш на процеса.

Периодът на група „Сафо“, на която беше вокалист, за Влади е сбъдната мечта – да си част от банда е комплимент за таланта и важен етап от израстването като човек и музикант:

„Останахме близки, въпреки раздялата. Трябва някой, на когото си държал, да го оставиш с добро чувство. Това, което сте имали заедно, е ценно за всеки един“.

Участието във филми и писането на кино музика са съществена част от професионалния профил на Влади Михайлов. Той има роля във филма „Септември в Шираз“ със Салма Хайек и Ейдриън Броуди и във „Възвишение“, а негова музика звучи в „Нокаут или всичко, което тя написа“ на Ники Илиев. Влади признава, че това включване в различните аспекти на седмото изкуство за него е голяма страст.

Интервюто на Виктор Димитров с Влади Михайлов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия