Два самолета се сблъскаха в небето над Аляска

Два самолета са се сблъскали в небето над Аляска, съобщава телевизия KTVA. Според говорител на местната полиция два малки граждански самолета са се ударили във въздуха, като единият се приземил успешно на летището в Анкоридж, а другият се е разбил на ненаселена територия.

Кацналият в Анкоридж самолет е с повреди, но пътниците са невредими.

Спасителните служби са успели да намерят отломки от другия самолет, но засега не е ясно колко души са били на борда и каква е съдбата им.


Още от категорията

Близо 15 часа вече Кипър се бори с огромен пожар

Близо 15 часа вече Кипър се бори с огромен пожар в северозападната част на острова. Късно през нощта страната поиска помощ от съседния Израел.  След много тежка нощ тази сутрин мощни сили на пожарната, полицията, гражданска отбрана и Националната гвардия продължават битката за окончателното овладяване на пожара, след като малко след полунощ те..

публикувано на 22.06.18 в 09:50
Арман Бабикян

Арман Бабикян: Майките няма да се успокоят въпреки оставката на зам.-министър Димитрова

"Законодателното предложение на омбудсмана и на майките на деца с увреждания е справедливо", каза в предаването „Преди всички“ политическият пиар и анализатор Арман Бабикян. Той коментира реакцията на властта:     „Разбрахме, че веднага са готови да дадат жертвени агнета – министър, зам.-министър, само и само да се успокоят, но тези хора няма да се..

публикувано на 22.06.18 в 09:19

С възстановка на свещени тракийски ритуали ще отбележат Еньовден в Родопите

Легендарното светилище на Орфей край село Татул и праисторическият скален комплекс Харман Кая в Родопите ще се превърнат в сцена на свещени тракийски ритуали, с чиито възстановки ще бъде отпразнуван Еньовден. На 24 юни, когато отбелязваме един от най-почитаните празници в българския народен календар, Академия Орфика ще поведе почитатели на..

публикувано на 22.06.18 в 09:15

Проливен дъжд наводни къщи в монтанското село Ерден

Десетина къщи са наводнени снощи в монтанското село Ерден след проливен дъжд и преливане на отводнителни канали. Днес се очаква да започне отводняване и отстраняване на щетите.  Около сто литра на квадратен метър е количеството на валежите, паднали за кратко в село Ерден и съседното Вирове. Дъждовната вода от района се събира от отводнителни канали,..

публикувано на 22.06.18 в 09:08

Хеликоптер се включи в издирването на избягалия затворник

В издирването на избягалия затворник Борис Иванов се включи и хеликоптер. Полиция и части на жандармерията през цялата нощ са претърсвали райони около Ловеч, където се предполага, че той се укрива. По информация на "Хоризонт", мъжът вече се издирва и на територията на цялата страна, тъй като има вероятност да е избягал с автомобил.  Иванов избяга вчера..

публикувано на 22.06.18 в 08:57

Доц. Жанет Мазгалова: Законът за трансплантации трябва да се актуализира, за да има повече донорски ситуации

"Законът за трансплантации и наредбите към него трябва да се актуализират, за да има повече донорски ситуации". Това каза в интервю за "Хоризонт" и предаването „Преди всички“ доц. Жанет Мазгалова - медицински директор на една от най-големите тъканни банки у нас. Тя посочи, че са работили добре с подалата оставка д-р Марияна Сименова , но имат някои..

публикувано на 22.06.18 в 08:48

Адв. Десислава Кръстева: Очакваме увеличение на делата за незащитени лични данни

Очакваме увеличение на делата и жалбите от хора, които смятат, че не са им опазени личните данни, заяви в предаването „Преди всички“ адв. Десислава Кръстева. Днес Висшият адвокатски съвет организира международна конференция „Предизвикателствата пред правната професия, произтичащи от програмата на ЕС за дигитализация“. Един от акцентите в..

публикувано на 22.06.18 в 08:32