Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бутилка водка е изпил украинският шофьор преди да причини катастрофата на Ришкия проход

Снимка: uab.org

Бутилка водка е изпил украинският шофьор, причинил катастрофата на Ришкия проход, при която загина един човек, а други седем бяха ранени. Това стана ясно по време на съдебното заседание, на което Бургаският окръжен съд го остави за постоянно в ареста. 

"Аз и без това няма къде да отида". Това каза пред съда 43-годишният Игор Туховски. Той е пътувал от Украйна за Гърция, като междувременно е оставил част от товара си в Шумен. Пред магистратите той призна, че е започнал да пие от 17 часа на предния ден. Все още се установява кога е потеглил, каза говорителят на окръжна прокуратура Елгина Чалъмова:

"Установено е количеството алкохол с техническо средство - дрегер, 2,81 промила в кръвта. Впоследствие е назначена химическа експертиза, която е установила 1,59, но да се има предвид, че кръвната проба е взета почти осем часа след като е извършено деянието."

На Игор Туховски е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, за което се полагат между 3 до 15 години лишаване от свобода.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна