Джип помете седем други коли на бул. "Иван Гешов" в София, линейка откара цяло семейство

Пиян водач с джип е причинил тежка верижна катастрофа в тунела на столичния булевард "Иван Гешов" в София. Той е ударил седем автомобила, които са чакали да преминат. При инцидента пострадаха четирима  души, сред които семейство с дете.

Мъжът е карал с превишена скорост. Той не е успал да спре и е блъснал 7 автомобила, които са били в тунела при кръстовищата на "Иван Гешов" с "Георги Софийски" и "Цар Борис III". Част от возещите се в тях хора са леко пострадали. Една от изпратените три линейки е откарала цяло семейство - мъж, жена и дете.

Водачът на джипа е отказал проба с дрегер и най-вероятно ще бъде откаран за кръвна проба в болница, а впоследствие ще бъде задържан.

Заради тежкия инцидент преминаването по големия булевард е затруднено.

Още от категорията

Дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници

13-годишно дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници. Използвана е схемата с обаждане от фалшив полицай. Той поискал помощ за залавяне на телефонни измамници. Детето изхвърлило през терасата на жилището си в квартал “Орфей” 170 грама златни накити. По-късно бащата е подал сигнал в полицейското управление.

публикувано на 20.06.18 в 10:23

Акценти от чуждестранния печат

Евролидерите обмислят планове да изпращат спасените в морето мигранти в центрове извън територията на Европейския съюз, което е признак за по-твърд подход по въпроса с миграцията, пише в. "Файненшъл таймс". Центровете ще бъдат използвани за отсяване на "икономическите мигранти" от "тези, които имат нужда от международна закрила". Предложенията ще..

публикувано на 20.06.18 в 10:19

Религиозните водачи на основните християнски и мюсюлмански вероизповедания в Кипър с послание в подкрепа на бежанците

Религиозните водачи на петте основни християнски и мюсюлмански вероизповедания в Кипър заедно отправиха послание в подкрепа на бежанците и търсещите убежище, за да престане Средиземно море да бъде гробище на невинни хора. Съвместното им обръщение е по повод Световния ден на бежанците, който се отбелязва днес. Архиепископът на Кипър..

публикувано на 20.06.18 в 09:47

Полицията задържа трима мъже след опит да оберат банкомат в София

Трима души са задържани от полицията в София след опит да оберат банкомат на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Тримата мъже са задържани през изминалата нощ от полицията след сигнал затова, че са се опитали да поставят копиращо устройство в банкомата и по този начин да оберат парите от картите на евентуалните клиенти на банката. Мъжете в..

публикувано на 20.06.18 в 09:27

Опасно училище в "Аспарухово" стои празно, родители искат действия от страна на общината

Родителите на учениците от начално училище "Васил Левски" в квартал "Аспарухово" във Варна, които сформираха инициативен комитет, ще се срещнат с ръководството на общината. Поводът е повредената конструкция на училището, заради която децата са преместени в други училища, заради това, че оставането им може де е опасно за тях. Директорът на..

публикувано на 20.06.18 в 08:23

Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и големите областни градове

Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и големите областни градове, тъй като Общината няма право да проведе обществени поръчки. На среща в транспортното министерство, автобусни превозвачи ще поискат промяна на Наредбата за транспортните схеми на обществените превози  на пътници с автобуси. Автобусните линии от Плевен до..

публикувано на 20.06.18 в 08:08

В София започва форум за достойни условия и заплащане на нощния труд

В София започва форум "За достойни условия и заплащане на нощния труд, и предотвратяване на последствията от него". Обсъжданията са организирани от КТ "Подкрепа". Синдикатът настоява допълнителното възнаграждение за всеки час работа от 22.00 до 6.00 часа сутринта на 2 лева и 55 стотинки. Сега действащата ставка не е променяна от 10..

публикувано на 20.06.18 в 08:00