Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огледало: кабаре и други истории, разказани от Ина Кънчева, Людмил Ангелов и Ицко Финци

Огледало: кабаре и други истории

След албумите, посветени на Полин Виардо и на тангото, певицата Ина Кънчева и пианистът Людмил Ангелов се обръщат в донякъде неочаквана посока и решават да покажат любовта си към джаза и кабарето. Албумът им „Малка нощна музика“ тези дни ще се появи на музикалния пазар, а в петък, 15 юни, от 19.30 часа във Военния клуб дуото, заедно с актьора Ицко Финци, ще представи диска си със спектакъл.

"Първо бяха записите. Те бяха осъществени през март в Барселона от известния продуцент и тонрежисьор - Алберт Мораледа. Това е нашият избор с Людмил Ангелов на 22 песни от различни известни мюзикъли и кабаретни песни от Уилям Болком, Стивън Зондхайм, Курт Вайл, Ерик Сати, Ерих Холендер. Предпочетохме една по-американска линия на композиции. Темата е за любовта. Озаглавихме диска по едноименния мюзикъл "Малка нощна музика" на Зондхайм и една от песните е прочутата 'Send In The Clowns' - споделя Ина Кънчева и продължава:
"Ще направи един спектакъл на 15 юни със специалното участие на Ицко Финци, който ще бъде нашето конферансие с цигулка. Той ще внесе тази особено интересна, провокативна и пикантна нишка със собственото си присъствие."

Проектът е на фондациите "Пиано Екстраваганца" и "Културни перспективи" и ще даде ранен старт на поредното издание на фестивала "Пиано Екстраваганца", който ще се състои традиционно през есента.

За замисъла, вложен в албума „Малка нощна музика“ и за спектакъла "Огледало: кабаре и други истории" разказва певицата Ина Кънчева в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени