Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уругвай измъкна победата в самия край

Хименес отбелязва гола за Уругвай
Снимка: Ройтерс

Двукратният световен шампион Уругвай започна с трудна победа участието си на първенството в Русия. В мач от група „А“ южноамериканците се наложиха с 1:0 срещу Египет в Екатеринбург с гол на Хименес в 89-ата минута. Звездата на африканците Мохамед Салах остана на скамейката и не влезе в игра.

През скучното първо полувреме сериозен пропуск направи Луис Суарес. Нападателят на „Барселона“ от няколко метра не успя да изпрати топката във вратата на Мохамед ел Шенави.

В самото начало на втората част отново Суарес не успя да преодолее египетския вратар от близко разстояние. В 72-ата минута африканците стигнаха до първия си удар във вратата на Уругвай чрез Хамед, но Муслера спаси удара.

Малко след това Луис Суарес беше изведен от Единсон Кавани в отлична позиция, но отново не успя да реализира. В 83-ата Суарес подаде на Кавани, който изстреля топката от воле, но Ел Шенави отрази.

В 87-ата минута Кавани улучи от фаул дясната греда зад Ел Шенави.

Гола отбеляза 2 минути по-късно централният защитник Хосе Мария Хименес с глава, след като надскочи двама защитници при центриране.

В група „А“ води Русия с 3 точки и голова разлика 5-0. Следва Уругвай с 3 точки (1-0), Египет 0 т. (0-1) и Саудитска Арабия 0 Т. (0-5).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!