Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исландия мечтае да излезе от групата си на Световното

Халмгримсон (в средата) по време на пресконференцията
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Исландия е добре подготвен за дебюта на Световно първенство срещу двукратния световен шампион Аржентина, заяви селекционерът на исландците Хеймир Халгримсон на пресконференция в Москва. Двубоят е утре от 16 часа в руската столица.

Исландците, които за първи участват на световни финали, се надяват да повторят подвига от Евро 2016, когато достигнаха до четвъртфиналите.

"Мачът срещу Аржентина ще бъде най-големият в историята на исландския футбол. Нашата цел е да излезем от групата. Ако успеем, значи сме оставили два много добри отбори зад нас в нашата група и вече няма от какво да страхуваме", каза Халгримсон.

"Няма универсална формула за опазване на Меси. Ще направим всичко да го спрем, но той винаги вкарва. Няма да поставям персонален пазач на Меси. Не е чудо, че стигнахме дотук. Отборът ни се представя на ниво през последните четири години и не случайно сме 20-и в ранглистата на ФИФА", каза още Халгримсон.

Той намери и обяснение на факта, че мнозина неутрални запалянковци ще подкрепят Исландия на шампионата в Русия.

"Няма как човек да не се влюби в Исландия. Никога не сме водили войни, освен с Англия за териториалните води в Северния Атлантик. Всички харесват Исландия", каза още Халгримсон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени