Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Иран излъга Мароко

Иран победи Мароко с 1:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Иран победи Мароко в мач от първия кръг в група "В" на Световното първенство по футбол в Русия. Тимът стигна до успеха след автогол на резервата на Мароко Азиз Бухадуз в петата минута на добавеното време.

  За Иран това е втора победа в историята на световни първенства по футбол. Първата беше срещу САЩ с 2:1 на Мондиал 1998.

  Футболистите на Мароко започнаха по-добре мача и пропуснаха няколко отлични възможности да открият резултата чрез Мехди Бенатия, Юнес Белханда и Амин Арит.

  Отборът на Иран беше близо до това да поведе в резултата в 43-ата минута, когато организира една от редките си контраатаки. Вратарят на Мароко Монир Ел Хаджуи първо спаси удара на Сердар Азмун, след което топката попадна в Алиреза Джаханбахш, но Монир отново изби.

   Мароко започна по-добре и второто полувреме, но в средата играта се накъса заради честите прекъсвания поради контузии. Няколко играчи и на двата тима напуснаха принудително терена.

  Съдията Джунейт Чакър даде шестминутно продължение, в което Иран получи правото да изпълни пряк свободен удар. Ехсан Хаджи Сафи центрира, а резервата Азиз Бухадуз с глава вкара топката в собствената си врата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна