Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ибрахимович: Бензема трябва да е на световното, не Дешан

Златан Ибрахимович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шведският нападател Златан Ибрахимович изрази подкрепата си за Карим Бензема след мача Франция- Австралия (2:1) на Световното първенство по футбол и изрази съжалението си, че не вижда приятеля си на терените в Русия.

"За мене това не е нормално- Бензема да не присъства в националния отбор на Франция", казва Ибрахимович пред BeIN Sports. "Eдин от най-добрите в света, без никакво съмнение. Спечели Шампионската лига, звезда е в "Реал" (Мадрид), а това, което е станало извън отбора, няма никакво значение. Да, неприятна история, но няма отношение към самата игра и от неговото отсъствие страда целия отбор", допълни Ибрахимович, който е в Русия като част от спонсорска програма на ФИФА.

"Направо е смешно, че го няма. Защото ако искаш да побеждаваш, ти трябват точно хора-победители. А Бензема е точно такъв.  Даже ако трябва да се избира, Карим трябва да бъде в състава, а не Дешан", допълни Златан.

Карим Бензема беше отстранен от състава на Франция през 2015-а година с решение на Френската федерация по футбол, тъй  като се установи, че под негов контрол е осъществен шантаж на съотборника му Матийо Валбуена заради секс-записи. Наказанието му беше две години изваждане от националния отбор, но и след изтичането на санкцията Бензема пак не беше върнат в отбора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна