Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мексико изненада лошо Германия

Мануел Нойер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Мексико победи състава на Германия с 1:0 в първа среща от група шеста група на световното първенство по футбол в Русия. Отборът на Германия, който е и световен шампион, нямаше загуба в 5 двубоя с мексиканците, но тази вечер записаха първо поражение на стадион "Лужники" в Москва.
Двубоят предложи 13 удара в очертанията на двете врати - 9 за Германия и 4 за Мексико и общо 39 възможности за гол. В 35-ата минута при една от поредните контраатаки Лосано финтира бранител на Германия и прати топката в мрежата на Мануел Нойер. Минути по-късно Тони Кроос можеше да изравни, но силният му удар срещна гредата.
Второто полувреме предложи куп атаки и пред двете врати, но завършващият удар лиши и двата отбора от ново попадение в срещата. Мигел Лаюн за Мексико и Юлиан Дракслер пропуснаха по няколко възможности през втората част.
Срещата ще се запомни и с влизането в игра на легендата на Мексико Рафаел Маркес, който игра на пето световно първенство, изравнявайки се с Антонио Кабрахал Мексико, Лотар Матеус Германия и Джанлуиджи Буфон от Италия.
Другият мач от групата е между Швеция и Южна Корея. Двата тима излизат от 15:00 часа утре в Нижни Новгород.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна