Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Бунков: Регионалните издания не трябва да изчезват

"В момента работим на ръба", каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Иван Бунков, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на регионалните медии. Той подчерта, че е ясно, че регионалните издания ще се свиват, но не трябва да изчезват.

Бунков каза, че се търси диалог с управляващите във всички посоки и припомни, че е изпратено открито писмо до Вежди Рашидов и до Комисията по култура и медии.

„В заседание миналата седмица в общи линии нищо не се реши, но получихме подкрепа от всички представители, че трябва да се помогне на регионалните вестници. Това може би трябва да се облече в проектозакон, който трябва да се внесе. Ние ще работим върху това. Ще продължим срещите в парламента. Писмо сме пратили до президентството. Не става дума за някакво оплакване или молба за регионалната преса. Има много неща, които ние сме преодолявали по време на прехода и сме успели да се запазим като малки институции. Сега сме започнали да се свиваме. Изчезвайки едно издание, около него се стопява една огромна маса хора".

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени