Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МРРБ подава сигнал за 32 незаконни преместваеми обекти по плажовете в Слънчев бряг и региона

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще внесе сигнал до Министерството на туризма и главния архитект на община Несебър за 32 незаконни преместваеми обекти по плажовете в Слънчев бряг и региона. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков в  Ловеч.

Министър Нанков уточни, че са установени и други незаконни строежи: "Там вече ще се предприемат съответните действия. Говорим за една алея, говорим за ограда до хотел "Империал", паркинг пред ресторант "Фрегата". Това са незаконните строежи".

Николай Нанков поясни, че петте строежа на "Какао бийч", които предизвикаха спорове, са законни: "Преместваемите обекти, не знам дали са дискотеки, отговарят на изискванията на преместваемите обекти, утвърдени от министъра на туризма. Убеден съм, че и господин Симеонов съща осъзнава това, тъй като предложенията, които е внесъл за промени в Закона за устройство на територията, са в тази насока - тези ресторанти и заведения по нашето Черноморие да бъдат категоризирани не като преместваеми обекти и съответно да не бъдат изграждани и поставяни и т.н.    

В информация до медиите от регионалното министерство допълват, че някои от установените незаконни обекти в Слънчев бряг са били премахнати през 2017, но после са възстановени на същите места.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени