Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принцесата на Катар: Футболът е универсален език

Принцесата на Катар Шейкха Ал Тани бе посрещната от Борислав Михайлов и Павел Колев, зам. изпълнителен директор на БФС
Снимка: БФС

Второто издание на световната купа по футбол за деца в неравностойно положение ще се проведе в София между 12 и 19 август т.г. Това стана ясно на специалната съвместна пресконференция на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, основател на SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children) и президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Двамата подписаха меморандум за съгласие, с който официализираха провеждането на форума. Мащабът на първенството е удвоен в сравнение с първото му издание през 2015-а в Египет – тази година ще участват минимум 16 отбора от по 8 играчи до 17 години.

„Футболът е универсален език, при който дори съперниците изграждат специална връзка, а световното първенство е прекрасна платформа, за да се даде шанс за изява на децата в неравностойно положение“, заяви Н.В. Шейкха Ал Тани, като не пропусна специално да благодари за съдействието на Българския футболен съюз. „Нямам търпение децата от цял свят да видят тази хубава страна и хубавите й хора, които искрено ме впечатлиха“, коментира принцесата.

Треньор на българската селекция ще бъде Методи Здравков, разкри изпълнителният директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков. Чуйте какво казаха принцесата на Катар, Борислав Михайлов и Виктор Кирков в звуковите файлове:





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна