Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволняват Ектор Купер след Световното първенство

Ектор Купер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на египетския национален отбор Ектор Купер най-вероятно ще бъде уволнен от поста си след края на Световното първенство, съобщава ден след поражението от Русия с 1:3 вестник „Ал Ватан“.

Египтяните отстъпиха и във втората си среща в група „А“ на Мондиала. Те вече имаха една загуба с 0:1 от Уругвай и в последната си среща със Саудитска Арабия ще играят с надежда за някаква въртележка между три отбора с по една победа.

Египет попадна в сравнително лесна група, където единственият силен отбор е този на Уругвай. Загубата с три гола от посредствен тим като Русия, пък бил той и домакин, е дошла в повече на ръководителите на футбола, пише още изданието.

Самият Купер каза, че би си тръгнал сам при отпадане на отбора.

„Дали ще остана треньор на Египет или не, не зависи само от мен. Ако хората, които отговарят за моето назначение не са доволни от моята работа, аз сам ще си тръгна, няма да чакам да ме уволняват. Имаме още мач, както и теоретически шансове, ако станем три отбора с по три точки. Ще видим какво ще се случи там“, заяви 62-годишният аржентинец.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени