Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път у нас Старозагорската опера ще изнесе спектакъл в цирк

Операта в Стара Загора
Снимка: operasz.bg

Старозагорската опера е подготвила необичайна премиера на "Палячи“ на Леонкавало. За първи път у нас операта ще изнесе спектакъл в цирк. Представлението е създадено съвместно с Цирк "Балкански“, премиерно ще се изпълни под купола на известната трупа в парк "Артилерийски" днес и утре. След успешните проекти като Опера на стадиона и Опера с кукли това е поредното предизвикателство за трупата в Стара Загора. 

Лазерно и акробатично шоу, вплетено в прекрасните акорди на операта, изпълнена от оркестъра, хора и солистите – всичко това под купола на истински цирк. Уникалното шоу е най-новата премиера на Старозагорската опера, съвместно с цирк "Балкански“. 

Директорът на Старозагорска опера Огнян Драганов ще бъде режисьор на уникалния за България спектакъл.

В спектакъла ще вземат участие артистите от единствения академичен цирк в България, а това се оказва голямо предизвикателство и отговорност, разказа артистичният директор на цирка Александър Балкански:

"Голяма чест и гордост е ние да можем да бъдем домакини на този уникален спектакъл, да можем да споделим своята сцена с екипа на Старозагорската опера".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Иван Славов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна