Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промените в Закона за хазарта могат да бъдат гласувани, след като ЕК се произнесе по тях

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще трябва да се произнесе по предложенията за промени в Закона за хазарта, преди да бъдат гласувани в парламента. Това стана ясно на заседание на ресорната комисия. Така законопроектът, с който се забранява напълно рекламата на хазартни и лотарийни игри, внесен от Обединените патриоти и защитен лично от вицепремиера Валери Симеонов, ще се забави с поне четири месеца.

Валери Симеонов коментира: "Едно такова отлагане някак си не кореспондира с декларираната подкрепа от ГЕРБ и от БСП, но за да не бъда краен, ще изчакаме тези месеца. За три милиарда много работи могат да се случат и много позиции могат да се променят".

На въпрос дали смята, че законопроектът, с който се ограничава силно продажбата на лотарийни билети и забранява показването на победители от хазартни игри по телевизията, е бламиран, вицепремиерът Валери Симеонов отговори: "Нещо такова се получи". 

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обаче е категорична, че парламентът спазва европейските процедури: "Ако той смята, че сме го бламирали, защото взехме решение да спазим една европейска директива, много съжалявам за това негово изказване".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!