Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изкуствен терен притеснява „Славия“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финландският „Илвес“ (Тампере) предлага на „Славия“ да бъдат сменени домакинствата в първия кръг на квалификациите в Лига Европа. Отделно финландците искат да играят у дома на изкуствен терен. Това никак не се хареса на президента на „белите“ Венцеслав Стефанов.

„Треньорите ще направят всичко възможно отборът да бъде подготвен. Притеснява ме единствено това, че ние сме гости в първия мач. Те искат да сменим домакинствата, защото имали някакви проблеми. Предлагат ни да играем на изкуствен терен, неще, което не е справедливо и не е правилно. В края на краищата трябва да има равнопоставеност и всеки да си направи сметката. Ако не може да играем на този стадион, би трябвало да играем на друг, който е затревен“, каза Стефанов.


„Другото е, че при тях първенството е в разгара си, ние сме в подготвителен период. Така че ние ще държим да сме домакини във втория мач, а не да сменяваме. Жребий като жребий. Не сме доволни от това, че трябва да се съобразяваме с неща, които са извън футболния правилник“, добави президентът на клуба.

„Илвес“ (Тампере) би трябвало да е домакин на първата среща на 12 юли, а реваншът на „Васил Левски“ в София е седмица по-късно. При успех на „Славия“ във втория кръг „белите“ ще се изправят срещу хърватския „Хайдук“ (Сплит).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна